Confidentia

Confidentia förlorade sitt liv

Den 26 juni förlorade vi vår Confidentia tre timmar efter att hon fött sitt lilla stoföl Chaya. Förlossningen var utan komplikationer. Allt verkade bra och vi väntade på att efterbörden skulle släppa. Men ut kom hela hennes livmoder. Vi gjorde allt för att rädda Confidentias liv, men redan då veterinären kom var det över. Chock. Fasa. Djupaste sorg. Och ett litet moderslöst föl ... Som vi saknar dig Confidentia.

Chaya (Nader Al Shaqab) blev adopterad av vårt alfasto Drottning Prognoza, som inte hade mjölk men bästa moderskap att ge.

Confidentia är sinnebilden för ett Arabiskt Fullblod; hon hade ett utsökt feminint ansikte med fint mejslade öron, stora svarta ögon, bred panna, vackert rundad ganasch, smal näsrygg och tunna och förfinade näsborrar.
Confidentia var avelsmässigt särskilt värdefull för oss då hon förenade sitt starka möderne med vår högt älskade hingst Lekier (… 2007).

Confidentias möderne

Confidentia är dotter till ett av våra främsta stamston Calisia (Eukaliptus-Catalina) vars magnifika prestationer och härstamning kan studeras HÄR på hennes egen sida.

Confidentias fäderne

Confidentias far Lekier representerar det legendariska arvet från Nabor, Comet och Pohaniec; hingstar som haft avgörande betydelse för utvecklingen av det arabiska fullblodet i såväl Europa som USA. Lekiers far Probat har varit en ovärderlig avelshingst i både Polen och Sverige, genom att ha säkrat den värdefulla Kuhailan Afas-linjen i båda länderna. Lekiers mor La-Mej är en dotter till Svensk Hingstchampion och Polish National Reserve Champion Algomej.
2003 vinner Lekiers son Leksak guld, silver och brons i arab-SM; guld i Western Riding, silver i Reining och brons i Western Horsemanship och därefter toppar han med guld i arab-EM i Österrike! Lekiers dotter Lekiliza är ett värdefullt avelssto för sin ägare Liz Lörne Tara, inte främst genom den framgångsrika Chaquira. Lekiliza själv fick utställningens högsta poäng på Norwegian International Show 2006!
 

« Tillbaka